7% Bijtelling 2015

Uitleg 7% bijtelling

Voor wie geen volledig elektrische auto wil of kan rijden, is 7% bijtelling het laagst haalbare. Deze categorie geldt voor auto’s die maximaal 50 gram CO2 per kilometer uitstoten. Wie graag een auto met 7% bijtelling wilt rijden, ontkomt echter niet volledig aan elektrisch rijden.

In 2016 komt de 7% bijtellingscategorie te vervallen. Auto’s waar 1 januari 2016 of later een kenteken voor wordt aangevraagd komen in de nieuwe categorie van 15%. Wie op zoek is naar een nieuwe leaseauto doet er dus verstandig aan deze dit jaar nog aan te schaffen. Wanneer u dat doet kunt u maximaal 5 jaar gebruik maken van de lage bijtelling van 7%.

In de 7% bijtelling categorie vallen op dit moment alleen elektrische auto’s, met een verbrandingsmotor als hulpmotor. U kunt hiermee op kortere afstanden volledig elektrisch rijden. Indien de accu’s leeg raken wordt de verbrandingsmotor gebruikt voor de aandrijving of om de accu’s op te laden. Hierdoor heeft u een laag brandstofverbruik, maar toch het bereik van een gewone benzine- of dieselauto.

7% bijtelling auto’s

7% bijtelling hoeft niet samen te gaan met een saaie of minder luxe auto. Steeds meer fabrikanten hebben een extra zuinige uitvoering van de populaire lease-modellen. Onderstaande modellen zijn goede voorbeelden van populaire lease-auto’s welke door de hybride aandrijving in de 7% bijtelling categorie vallen.

Audi A3 e-tron

De eerste plug-in hybride van Audi, de TFSI-motor in combinatie met de elektromotor zorgen voor een vermogen van 150 kW (204 pk). Het brandstofverbruik is slechts 1,5 liter op 100 kilometer. Verkrijgbaar vanaf € 39.700.

Volkswagen Golf GTE

De tegenhanger van de Audi A3 e-tron is de Volkswagen Golf GTE. Beide maken gebruik van dezelfde plug-in hybride techniek. De Golf GTE is snel leverbaar en is qua uiterlijk gebaseerd op de populaire Golf GTI.

Volvo V60 Plug-in Hybride

In het luxere segment is de Volvo V60 een uitstekende keuze. Deze heeft een gecombineerd vermogen van maar liefst 231 pk, en een maximum trekgewicht van 1.800 kg. De Volvo V60 is verkrijgbaar voor € 59.995,-

Mitsubishi Outlander PHEV

De Mitsubishi Outlander PHEV is een stoere SUV, voorzien van 204 pk. Toch is het brandstof verbruik slechts 1,9 liter op 100 kilometer. Hiermee komt ook deze auto in aanmerking voor slechts 7% bijtelling.