Bijtelling privé lease

Een vorm van leasen die steeds populairder wordt is het privé leasen van een auto. De meeste grote automerken bieden allemaal wel een vorm van privé lease aan. Het belangrijkste verschil met een lease auto die door de werkgever wordt betaald, is dat je bij privé lease zelf de auto least. Hierdoor hoeft er geen bijtelling betaald te worden voor de auto.

Voordelen privé lease

Het privé leasen van een auto heeft voordelen ten opzichte van het zelf aanschaffen van een auto. Zo betaal je een vast maandbedrag, en rijd je zonder aanbetaling of spaargeld in een nieuwe auto. In sommige gevallen kan het leasen van een auto zelfs voordeliger zijn dan wanneer je de auto zelf aan zou schaffen.

Nadelen privé lease

Een belangrijk nadeel van het privé leasen van een auto, is dat je een contract aan gaat voor meerdere jaren. Vaak is het niet mogelijk het contract tussentijds op te zeggen. Wanneer je bijvoorbeeld werkloos wordt, ben je nog steeds verplicht te betalen voor de auto. Bovendien is de auto geen eigendom van jezelf. Na afloop van het leasecontract blijf je dus met niks achter.

Waar moet je op letten?

Wanneer je geïnteresseerd bent in het privé leasen van een auto, is het belangrijk goed de kleine lettertjes door te lezen. Bij sommige vormen van lease zijn bijvoorbeeld niet alle kosten, zoals de wegenbelasting, inbegrepen. Ook kan een auto, wanneer je extra optie’s op de auto wilt hebben, aanzienlijk duurder uitvallen dan in eerste instantie gedacht.