Belastingdienst

Tot 2019 gaat de Bijtelling terug naar 2 categorieën.

De komende jaren zal het aantal bijtellingscategorieën van twee naar vier gaan. In 2016 al naar vier, in 2017 naar drie en vanaf 2019 naar twee. Dan rij je privé een auto van de zaak in de 4% of de 22% categorie.

Dit is het voorstel wat op prinsjesdag is gepresenteerd in de Autobrief 2.0. Bijna alle auto´s waarin de werknemer ook privé rijdt zullen gaan vallen onder het bijtellingstarief van 22%. Alleen voor auto´s die volledig elektrisch rijden zal er een verlaagd tarief zijn van 4%. Bij de laatste categorie van 4% bijtelling zit er wel weer een addertje onder het gras voor de duurdere elektrische auto’s omdat de 4% regeling alleen zal gelden voor de eerste € 50.000 van de aanschafwaarde van de auto. De nieuwe bijtellingscategorieën zullen alleen gaan gelden voor nieuwe contracten, de lopende contracten zullen de standaard voorwaarden behouden (tot 5 jaar na het contract).

Vrijstelling voor elektrische auto’s op motorrijtuigenbelasting

Het kabinet is ook van plan om de komende jaren de motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) op de schop te nemen, ook de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen (BPM) wordt aangepast.
Volledig elektrische auto’s blijven vrijgesteld voor de wegenbelasting en BPM. Auto´s die zowel op benzine als elektrisch rijden (Plug-in hybribes) wil het kabinet meer gaan zien als gewone auto’s. Voor gewone auto’s gaat de wegenbelasting vanaf 2017 met gemiddeld 2% omlaag. De wegenbelasting voor de meest vervuilende auto’s zal per 2019 juist stijgen. Ook gaat de BPM tot 2020 geleidelijk met gemiddeld 12% omlaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *